Македонија Вечна

Природни убавини

 • ОХРИДСКО ЕЗЕРО

  0
  Kога се набљудува Охридското Езеро, во кое било годишно време, осветлено од сонцето, се добива [...]
 • ПРЕСПАНСКО ЕЗЕРО

  0
  Преспанското Езеро е на исток од Охридското, помеѓу планините Галичица на запад и Пелистер на [...]
 • ДОЈРАНСКО ЕЗЕРО

  0
  Dojran from Explore Macedonia on Vimeo. Дојранското Езеро е најмало од тектонските езера, со површина [...]

Македонија

 • МАКЕДОНСКАТА КУЈНА

  0
  Бидува ли добро вино и ракија без добра храна. Затоа тука е македонската кујна,  неповторливо [...]
 • МАКЕДОНСКОТО ВИНО

  0
  Приказната  за Македонското вино е приказна со безброј ликови, вкусови и тајни на рецептите  кои [...]
 • ФОРБС: БИСЕР НА БАЛКАНОТ

  0
  Порталот  Лидер ексклузивно ја објавува статијата за Македонија напишана од угледниот  светски магазин Форбс. Во [...]

World about Macedonia

Мојата Македонија

Мојата Македонија