Последно објавено

World about Maceonia

Природни убавини

Македонија

 • МАКЕДОНСКАТА КУЈНА

  January 16, 2017 0
  Бидува ли добро вино и ракија без добра храна. Затоа тука е македонската кујна,  неповторливо доживување на различни вкусови преточени во тавче гравче, пастрмајлија, разни видови макала, ајвар, пинџур, пити и зелници. Земјата на сонцето [...]
 • МАКЕДОНСКОТО ВИНО

  January 16, 2017 0
  Приказната  за Македонското вино е приказна со безброј ликови, вкусови и тајни на рецептите  кои традиционално и со векови се пренесуваат од генерација на  генерација.  „Тоа е приказна која не знае за почеток и  крај„. [...]
 • ФОРБС: БИСЕР НА БАЛКАНОТ

  January 16, 2017 0
  Порталот  Лидер ексклузивно ја објавува статијата за Македонија напишана од угледниот  светски магазин Форбс. Во мартовското издание во специјална едиција посветена на  државата Форбс пишува за македонската традиција, култура и историски вредности,   а земјата ја [...]
 • МАКЕДОНСКИ ЧУДА НА ПРИРОДАТА

  January 16, 2017 0
  ПЕЛИСТЕРСКИ ОЧИ – СОЛЗИТЕ НА ЗАЉУБЕНИТЕ  СЕСТРИ   НА ПЛАНИНАТА БАБА Две езера како  две очи, чисти и бистри, полни тајни лежат на преубавиот Пелистер, едното велат  Големо и во него се огледуваат снежните венци на [...]
 • 10-ТЕ НАЈУБАВИ СЕЛА ВО МАКЕДОНИЈА

  January 16, 2017 0
  Тежнеејќи да ги посетиме земјите во кои не сме биле до сега, забораваме на убавините кои можат да се пронајдат толку блиску до нас. И додека се восхитуваме на природата која може да се најде [...]